Plats:

Kistamässan

Datum:

18-19 oktober 2023

Tävlande i Bästa Elnyhet

Glad man

Tävlande i Bästa Elnyhet

Eftersom 2020 är ett speciellt år, kunde vi ju tyvärr inte träffas som vanligt på Elmässan. Däremot kommer vi att, precis som vanligt, kora vinnare i våra prestigefyllda tävlingar Bästa Elnyhet. Detta året blir tävlingen helt digital, läs mer och rösta på din favorit nedan!

Malthe Winje – Automatisk jordfelsbrytare Typ B
Branschen har länge efterfrågat en självåterställande och självmotionerande jordfelsbrytare Typ B. Gewiss har i över 10år haft denna lösning för vanliga Typ A men nu finns den också som Typ B. Typ B är ett krav bland annat för elbilsladdare och solcellsanläggningar.

Norwesco – SAQ 16
Säkerhetsbrytare med snabbanslutning minskar behovet av efterdragning samt även risken för varmgång jämfört med traditionella säkerhetsbrytare. Kapslingen uppnår IP65 och är tillverkad i polykarbonat. Ingång via bakstycke i mjuk TPE underlättar tät ledningsgenomgång och samtliga poler såsom jord och nolla ligger på samma rad. Snabbanslutning spar TID och PENGAR!

Schneider Electric – Unica System+ Golvuttag XS
Golvuttag i metall som kan installeras i stort sett överallt då det passar i en vanlig apparatdosa och är sköljtätt, IP44. Det kan användas både på kontoret eller hemma och det passar lika bra att ha i golvet som på väggen eller i bänkskivan. Fjädrande 180-graders gångjärn. Finns rund eller kvadratisk variant som passar perfekt för klinker- eller kakelyta.

Wera – KK Turbo i 1
En integrerad växel i skruvmejselns handtag ökar arbetshastigheten avsevärt, upp till fyra gånger snabbare än vanlig skruvning! Turbo-funktionen kan aktiveras eller deaktiveras med en kanpptryckning. Tack vara Rapidaptor-bitshållaren kan Kraftform Turbo användas med alla konventionella 1/4″-sexkantsbits för de flesta skruvprofiler.

ABB – Doslock av återvunnen plast
ABB:s doslock tillverkas av återvunna plastförpackningar från hushåll i Norden. I vår fabrik i Finland används plastgranulatet som framställts av den återvunna plasten tillsammans med så lite färgpigment som möjligt. Den här omställningen medför ett minskat koldioxidavtryck med över 36 000 kg per år!  Det motsvarar vad en person boende i Norden i genomsnitt förbrukar i hushållsel under 42 år.

Röstningen är anonym

Scroll to Top