Plats:

Kistamässan

Datum:

18-19 oktober 2023

Elmässan, en plats där dialog och inspiration befinner sig

Amanda Ames

Elmässan, en plats där dialog och inspiration befinner sig

“Jag har haft nöjet att vara moderator för eventet Light & Design Konferensen på Elmässan i snart 5 år.”

Amanda Ames, produktdesigner och varumärkesstrateg – Ames Studio

Vem är du Amanda Ames?

Jag är produktdesigner och varumärkesstrateg på Ames Studio, samt håller i utbildningen ”Hållbar varumärkesstrategi” på designskolan Brobygrafiska.
Jag har haft nöjet att vara moderator för eventet Light & Design Konferensen på Elmässan i snart 5 år. Ett evenemang där branschfolk, studenter och olika yrkesgrupper möts i dialog kring ämnena ljus och design. Ett super spännande event med fokus på forskning, kreativt arbete och nätverkande.

Vad tar du med dig från år 2020?

Aldrig någonsin har vi sett en sådan arbetskollaps på så kort tid. Branscher har raderats, andra omdefinierats, den ensamma företagaren har kämpat i motvind utan att veta morgondagen. Kämparglöden har funnits hos oss alla och det har skapat en otrolig gemenskap.
Min verksamhet befinner sig dels i mässbranchen, senast under designveckan I Februari. Det blev järnridå på mässor runt om i världen, och hallarna fick nytt syfte. I vissa fall, att rädda liv!
Mitt företag gick in med ”emergency branding”paket till företag med behovet av digitalisering. Vi kickade även igång designnätverket Batch, där designers världen över fick delta i zoommöten. Mkt för att stärka varann, sprida idéer, utvecklas och få kreativa briefer.

Denna pågående kris är långt ifrån över, etablerade företag tvingas stängas, skolas om, och helt enkelt överleva på nya sätt. Om något så kan man ta med sig människans otroliga förmåga att vakna upp på nytt och börja om. Det är minst sagt inspirerande och en värld jag vill både vara del av och hjälpa på alla möjliga sätt.

Hur tror du framtidsutsikterna ser ut för branschen?

Det blir minst sagt en spännande tid framöver. Jag tror personligen inte att hallar kommer välkomna 30.000 besökare utan komplikation. Vi kommer behöva bryta upp dessa platser till mindre hubbar, som i sin tur kommer kunna ge en mer personlig upplevelse! Här finns det många kreativa lösningar att titta på. Streaming, VR kanske kommer behövas som komplement.

Jag hoppas kunna se mer pop-up event som gör nedslag under hela året och inte enbart under fåtal datum. Konsumenter har ett behov av det taktila och personliga, det kommer aldrig kunna försvinna.

Varför ska man besöka Elmässan 20-21 oktober 2021, i Stockholm?

I hopp om att mässorna kan ta ett ansvar och anpassa sin verksamhet efter rådande omständigheter* så kan ett besök till Elmässan vara ett sätt att supporta alla de företag som kämpar just nu. Deras idéer och lösningar kan vara hjälpmedel för oss konsumenter att leva i denna nya tid. Kontoret har flyttats hem och vi kommer spendera allt mer tid där, här har Elmässans utställare mkt att visa som gör det enklare i vardagen! Utöver detta är Elmässan en plats där dialog och inspiration befinner sig, det kan vi gott behöva!

*Din hälsa och ditt välbefinnande är vår högsta prioritet. Vi har höjt våra redan höga krav på hygien och utvecklat nya hälso- och säkerhetsrutiner för att möta de utmaningar som Covid-19 innebär.
Läs mer om hur vi arbetar med säkerheten på våra evenemang här.

 

Scroll to Top