Plats:

Kistamässan

Datum:

16-17 oktober 2024

Designchefen på Lightbureau, som har 30 års jubileum i branschen i år som ljusdesigner

Designchefen på Lightbureau, som har 30 års jubileum i branschen i år som ljusdesigner

Elmässan är en självklar mötesplats för branschen. Med stort fokus på produktnyheter, nätverkande, affärer och utveckling – både för affärer och på det personliga planet är vi en stolt aktör för Sveriges viktigaste bransch! Elmässan är så mycket mer än de två dagar vi faktiskt kan ses, med många starka personer bakom konceptet som dagligen inspirerar, utvecklar och utmanar oss i teamet. De är värda att ta mer plats – därför lanserar vi nu en serie personliga, nära och informativa porträtt av just sådana. Eldsjälar och inspiratörer för oss, och branschen.  

Vem är du Kai Piippo?

Jag har faktiskt 30 års jubileum i branschen i år som ljusdesigner. Är en av de första i Norden som arbetar som oberoende ljusdesigner. Jobbar idag som Designchef på Lightbureau. Med 8 kontor och över 100 anställda är vi en av världens främsta företag inom ljusdesign.  

Vill du dela med dig av något mer personligt så vi får lära känna dig 

Jag är en familjeman som gärna samlar hela familjen på Rivieran eller i Stockholms skärgård. Åker MC, tar bilder samt tränar. 

Hur ser din arbetsdag ut?

Under Corona så är jag hemma såklart. Läser, skriver, Teamsmöten, tittar på bilder, lyssnar på musik.  

Vad är det viktigaste i ditt jobb just nu? 

Att komma tillbaka till en ny verklighet med mer mänsklig kontakt. 

Hur ser du på framtiden i branschen?

Det kommer att  bli mer fokus på hållbar design. Hur kan städer samt företag använda ljus på ett aktivt sätt för att höja kvalité och skapa upplevelser och attraktion. Mer samarbeten mellan aktörerna på marknaden tror jag på.

Lär känna Kai ytterligare med svaren nedan 👇 

Din hälsa och ditt välbefinnande är vår högsta prioritet. Vi har höjt våra redan höga krav på hygien och utvecklat nya hälso- och säkerhetsrutiner för att möta de utmaningar som Covid-19 innebär.

Läs mer om hur vi arbetar med säkerheten på våra evenemang här.

Scroll to Top