Plats:

Kistamässan

Datum:

18-19 oktober 2023

Snickaren och statsvetaren som blev journalist och chefredaktör

Fredrik Karlsson

Snickaren och statsvetaren som blev journalist och chefredaktör

Elmässan är en självklar mötesplats för branschen. Med stort fokus på produktnyheter, nätverkande, affärer och utveckling – både för affärer och på det personliga planet är vi en stolt aktör för Sveriges viktigaste bransch! Elmässan är så mycket mer än de två dagar vi faktiskt kan ses, med många starka personer bakom konceptet som dagligen inspirerar, utvecklar och utmanar oss i teamet. De är värda att ta mer plats – därför lanserar vi nu en serie personliga, nära och informativa porträtt av just sådana. Eldsjälar och inspiratörer för oss, och branschen.  

Vem är du?

Fredrik Karlsson, chefredaktör för Elinstallatören och VVS-Forum, samt chef för Installatörsföretagens tidningsavdelning. Jag är både snickare och statsvetare men har jobbat nästa hela yrkeslivet som journalist, redaktör och tidningschef. Jag har gjort allt från att intervjua Zlatan till ministrar och rörmokare, besökt San Siro i Milano, Almedalen och Gnosjöregionens fabriker samt en massa annat kul innan jag började på mitt nuvarande jobb för drygt tre år sedan.

Vill du dela med dig av något mer personligt så vi får lära känna dig 

Jag bor i Årsta strax söder om Stockholms innerstad och med Globen på promenadavstånd. Jag är som allra lyckligast när det är snö på marken och går att åka längdskidor. Fem Vasalopp har jag hunnit under åren. När snön är borta blir det löprundor. Och för att kompensera de tappade kalorierna är jag passande nog också intresserad av matlagning, bakning samt att äta.

Hur tror du framtidsutsikterna ser ut för branschen?

Lysande! Samhället kommer att elektrifieras för att bli mer hållbart så få branscher kommer att vara så heta som elbranschen. Samhället kommer att behöva el, elprodukter, leverantörer, tillverkare – och elektriker.  

Varför anser du att man ska komma på Elmässan Stockholm 2021?

Vi har tränat länge på digitala möten och visst funkar det. Ganska bra. Men inget är som att ses, de verkliga mötena och att få se och känna på produkter. Nu är det dags.

Ett tips till dig i branschen!

Bli bättre på att förklara för icke elkunniga varför elbranschen behövs.

Lär känna Fredrik ytterligare med svaren nedan 👇 

Din hälsa och ditt välbefinnande är vår högsta prioritet. Vi har höjt våra redan höga krav på hygien och utvecklat nya hälso- och säkerhetsrutiner för att möta de utmaningar som Covid-19 innebär.

Läs mer om hur vi arbetar med säkerheten på våra evenemang här.

Scroll to Top