Energi- och digitaliseringsminister Anders Ygeman talar på Elmässan

Energi- och digitaliseringsminister Anders Ygeman talar på Elmässan

Elmässan Stockholm som går av stapeln den 20-21 oktober på Kistamässan får fint besök då man nu kan avslöja att Energi- och digitaliseringsminister Anders Ygeman blir en av talarna på mässan.

Elmässan är Nordens största samling av mässor inom installation, belysning och fiber och är en årlig mötesplats i Stockholm som samlar ca 200 utställare och normalt runt 7000 besökare. Efter ett minst sagt utmanande år för besöksnäringen är vi äntligen i en fas där vi blickar framåt och planerar för genomföranden i höst. Både utställare och besökare är oerhört måna om att ses igen och ser fram emot att få träffas under trygga och säkra former på Elmässan.

Elmässan Stockholm 2021 samlar ledande aktörer inom elinstallation, fiber och belysning och våra besökare är främst installatörer, elektriker, konsulter och ledande befattningar inom branschen.

– Energi- och digitaliseringsminister Anders Ygeman är en viktig talare på mässan som stärker mötesplatsens dignitet. Det är många viktiga frågor i branschen som kommer att lyftas upp på mässan, solceller och grön teknik ett av dem. Elmässan har genom åren alltid levererat ett mångsidigt, utbildande och opinionsbildande seminarieprogram. Efter det år som varit ser vi extra mycket fram emot att återigen få träffas på Elmässan i oktober, mötesplatsen som samlar hela elbranschen säger Elmässans projektledare Victoria Ahlberg.

Solceller i fokus
Mässan spelar en otroligt viktig roll i utvecklingen av branschen och där viktiga frågeställningar alltid diskuteras. Ett av årets fokusområden som får lite extra mycket uppmärksamhet är solceller. Intresset för att installera solceller är högt vilket ökar kravet på kontakter mellan leverantörer och installatörer för att underlätta i bryggan mot privatpersoner och fastighetsägare som vill investera i teknologin.

Den 1 januari 2021 infördes en skattereduktion för arbets- och materialkostnader vid installation av grön teknik, som solceller, lagring av egenproducerad elenergi och laddningspunkter till elfordon. Skattereduktionen ersatte det tidigare statliga stödet till privatpersoner för installation av solceller, där ett ansökningsstopp infördes den 7 juli 2020.

Intresset för att installera solceller har varit större än väntat, meddelar regeringen i ett pressmeddelande 14 april och för att möjliggöra att fler privatpersoner ska kunna ta del av stödet skjuter regeringen till 260 miljoner kronor i vårändringsbudgeten.

Presskontakt Elmässan
Sofie Dagnelid
Head of Cluster, Easyfairs
Telefon 031 89 41 38
e-post Sofie.dagnelid@easyfairs.com

Presskontakt regeringen
Fredrik Persson
Pressekreterare hos energi- och digitaliseringsminister Anders Ygeman
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 073-072 81 36
e-post till Fredrik Persson

Scroll to Top