Lär känna Lasse Dahlborg

Lasse Dahlborg intervju

Lär känna Lasse Dahlborg

Elmässan är en självklar mötesplats för branschen. Med stort fokus på produktnyheter, nätverkande, affärer och utveckling – både för affärer och på det personliga planet är vi en stolt aktör för Sveriges viktigaste bransch! Elmässan är så mycket mer än de två dagar vi faktiskt kan ses, med många starka personer bakom konceptet som dagligen inspirerar, utvecklar och utmanar oss i teamet. De är värda att ta mer plats – därför lanserar vi nu en serie personliga, nära och informativa porträtt av just sådana. Eldsjälar och inspiratörer för oss, och branschen.  

Vem är du? Vad är din relation till Elmässan?
Jag heter Lasse Dahlborg och är senior ljusdesigner på Sweco i Stockholm. På mässan ska jag hålla ett föredrag om ”Smart belysning/belysningstyrning” och sitta med i en panel om ”Trygghet i det offentliga rummet”.

Utifrån din yrkesroll, vilka förändringar till följd av pandemin tror du kommer att ha störst påverkan på din bransch?
Då man tror att när coronapandemin passerat  kommer många fortsätta att arbete hemifrån, många kontor kommer även minska storleken på kontoren vilket medför fler anpassningar än vanligt.

Detta kommer även ställa större krav på kontoret för att locka anställda att faktiskt vilja komma till kontoret, det sätter även krav på ljuset som man vill kunna påverka och justera efter sina egna behov.

Utifrån din yrkesroll, vilka utvecklingar ser du komma i elbranschen under de närmsta åren?
Då den trådlösa belysningstyrningen (även kallat IoT, Internet of Things) använder allt mer ”säkra” protokoll kommer det utvecklas och komma starkt även inom den professionella belysningen.

Varför ska man besöka Elmässan i Stockholm oktober 2021?
På Elmässan för man se det senaste inom belysning och lyssna på spännande föredrag och debatter som rör belysningsbranchen.

Din hälsa och ditt välbefinnande är vår högsta prioritet. Vi har höjt våra redan höga krav på hygien och utvecklat nya hälso- och säkerhetsrutiner för att möta de utmaningar som Covid-19 innebär.

Läs mer om hur vi arbetar med säkerheten på våra evenemang här.

Scroll to Top