en säker mötesplats

Rengöring & Hygien

Säkerhet har alltid varit en av våra främsta prioriteringar, nu mer än någonsin. Vi gör allt för att våra event och anläggningar ska vara rena och säkra mötesplatser för att träffas och göra affärer.

Din hälsa och ditt välbefinnande är vår högsta prioritet. Vi har höjt våra redan höga krav på hygien och utvecklat nya hälso- och säkerhetsrutiner för att möta de utmaningar som Covid-19 innebär. Du kan därför känna dig helt säker när du besöker våra event och anläggningar.

Vi ses på Elmässan 19-20 oktober 2022!

Easyfairs har gått ihop med SGS för att försäkra att varje besök är ett säkert besök. SGS är världens ledande inspektion, verifikation och test företag. 

sgs
städa

Desinfektion

Alla ytor rengörs med desinfektionsmedel som håller sjukhusklass. De ytor som rörs vid mest, desinficeras ofta och med jämna mellanrum.

Handhygien

Stationer med handsprit finns utplacerade överallt på mässgolvet och vid allmänna områden som t ex scener. Använd dem gärna! Det finns också engångshandskar att tillgå för de som önskar.

desinficera
mat

Mat & dryck

Det går fortfarande att köpa mat och dryck under mässan, som självklart hanteras på ett hygieniskt och säkert sätt. Det finns också handsprit vid alla våra cateringställen, som du kan använda innan du äter och dricker.

Kontantfria mötesplatser

För att ytterligare minimera fysisk kontakt är Easyfairs anläggningar helt kontantfria.

biljett
smart badge

Kontaktlös teknik; Smart Badges

På Elmässan, används Smart Badge teknik. Tack vare det inbäddade NFC-chipet i en Smart badge, kan du använda den för att samla in information om utställarna och deras produkter genom att hålla upp badgen mot en läsare i en utställares monter. I slutet av dagen får du all insamlad information via e-post.

Du får din Smart Badge i entrén genom att du själv skannar streckkoden på din bekräftelse på din registrering, som du har med dig som utskrift eller en QR kod i din mobila enhet. Tekniken är alltså helt utan fysisk kontakt, vilket innebär att du kan känna dig helt säker när du besöker våra event!

Åtgärder för att skydda personer & upptäcka smitta

Plexiglas

Skärmar av plexiglas är installerade vid registreringsdiskar, infodiskar, cateringställen och andra ställen som är bemannade av Easyfairs.

plexiglas
armbågshälsning

“Armbågs-hälsning” ersätter handslag!

Att skaka hand är för tillfället ”off limits”, vilket kan kännas rätt jobbigt då ett handslag är det naturliga sättet att hälsa när man gör affärer. Som alternativ föreslår vi att du hälsar med armbågen, en enkel vinkning eller med en tumme upp. Allt är tillåtet, så länge hälsningen är utan fysisk kontakt!

Fysisk distans

möte

Avståndsregler för folksamlingar

För att säkerställa lämplig fysisk distans kontrollerar och begränsar vi antalet personer i anläggningen under hela eventet, i enlighet med lokala riktlinjer.

2 m avstånd

Vänligen håll ett avstånd till andra människor på minst 2 meter. Tydliga skyltar och klistermärken på golvet hjälper dig att respektera detta avstånd.

2 m
badge

Online registrering och kontaktlös skanning

Att registrera sig i entrén till ett event är inte längre möjligt, så vänligen registrera dig online innan du kommer till eventet. Du kan antingen skriva ut din bekräftelse på din registrering, eller ta med QR koden i din mobila enhet. Du kan sedan själv skanna streckkoden eller QR koden på en av våra skanningsstationer i entrén. Observera att för din säkerhet är det inte längre möjligt att skriva ut på plats.

Timeslots

På Elmässan kommer det finnas möjlighet att registrera sig för specifika klockslag, för att kunna begränsa antalet personer i anläggningen i enlighet med lokala riktlinjer och säkerställa att vi respekterar avståndsregler för folksamlingar.

timeslot
planera ditt besök

Planera ditt besök

Besök ett events hemsida för att planera och göra ditt besök så effektivt som möjligt. Använd utställarkatalogen och seminarieprogrammet för att planera vilka företag och produkter du vill se, samt vilka seminarier du vill delta på. Tänk på att komma i god tid till alla seminarier, då platserna kan vara begränsade på grund av de fysiska avståndsreglerna.

Riktlinjer i gångar

Enkelriktade gångar hjälper till att hantera trafik och minimera trängsel. De gör det också lättare för dig att respektera de fysiska avståndsreglerna och undvika att korsa andra besökares vägar.

I gångar där det finns tillräckligt med utrymme att gå i båda riktningarna, vänligen håll dig på din sida, enligt pilarnas riktlinjer.

enkelriktad väg
håll avstånd

Maximal kapacitet i scenområden och konferensrum

Självklart följer vi fysiska avståndsregler även i våra scen- och konferensområden, med 2 meter mellan stolarna. Det innebär att antalet platser kan vara begränsat, så vänligen kom i tid för att säkra din plats. Vissa stolar kan också vara markerade som ej tillgängliga. Vänligen respektera detta och flytta ej på dessa stolar.

Om du känner dig sjuk, vänligen stanna hemma

Slutligen, hur gärna vi än vill att du besöker vår mässa, vänligen visa hänsyn och respektera allas hälsa och säkerhet. Om du känner dig det minsta lilla sjuk, småförkyld etc., stanna hemma!

stanna hemma

Tack för att du följer dessa regler – stay safe och hoppas att vi ses snart!

Scroll to Top