Plats:

Kistamässan

Datum:

18-19 oktober 2023

Noral

Noral GmbH

Om oss

Noral grundades 1948 av Knut Eng i Orje, Norge. Sedan 1972 har Askim börjat specialisera sig speciellt på tekniska utomhusbelysningsprodukter. Familjen Eng har börjat utöva sin kompetens inom belysningsområdet med varumärket Noral sedan 1981. Noral-ägandet av den 49-åriga Eng-familjen har övergått i Lux Holdings ägo från 1997. Mellan 1981-2003 , gick Noral på en strategisk expansion genom att fortsätta sin internationella bolagisering, marknadsföring och logistikverksamhet i Sverige, England, Frankrike, Tyskland, Spanien, Belgien, Danmark, Kanada, Singapore och USA.

Ägarskapet ändrades 2010 och förvärvades av ZOBRA. I och med detta förvärv flyttades huvudkontoret för företaget, som funnits i Norge sedan starten, till ett annat skandinaviskt land, Sverige. Genom att arbeta med världskända och prisbelönta designkontor som Jean-Pierre Vitrac och Hallvard Jakobsen för att spegla den skandinaviska designinställningen till designprocesserna fortsatte Noral att utveckla sin verksamhet för att tillverka armaturer och dekorativa belysningsstolpar skräddarsydda för städernas behov . 2014 köptes Noral av Auralight, ett av Sveriges största belysningsföretag, ägt av SEB-banken (Skandinaviska Enskilda Banken) med ett marknadsvärde på 24 miljarder dollar.

Med sloganen Made in Sweden har man tenderat att tjäna premiumproduktsegment genom att producera belysningsarmaturer som är lämpliga för platser där användningsförhållandena är svåra. Med en seriös referens i Skandinavien och Europa har Noral genomfört stadsbelysningsprojekt i mer än 15 olika länder, särskilt Malmö, Stockholm (Sverige) och Teneriffa (Spanien), och fortsätter sin verksamhet. Noral har varumärkesregistrering i 30 länder. 2022 förvärvades Noral av Noral GmbH och dess ledningskontor ligger i Hamburg. Man kommer att fortsätta sin verksamhet inom stadsbelysning genom att producera led-belysningsarmaturer och smarta belysningsstolpar i premiumsegmentet där användningsförhållandena är svåra.

Noral är ett välkänt varumärke med fokus på design och kvalitet inom området dekorativ utomhusbelysning. Efter att ha grundats i Norge 1948 har företaget vuxit snabbt internationellt. Sedan dagen grundades har man gjort en strategisk expansion genom att fortsätta sin marknadsföring och logistikverksamhet. Genom att arbeta med världskända designers och prisbelönta designkontor för att återspegla den skandinaviska designinställningen till sina designprocesser, fortsätter NORAL att utveckla sina produktionsaktiviteter för innovativa, hållbara, högeffektiva och kvalitetsorienterade specialbelysningsarmaturer, såväl som dekorativa belysningsstolpar för städernas behov.

Jobbannonser

Kontaktinformation

Skicka oss ett meddelande

Scroll to Top