300° utomhussensor med stort detekteringsområde

Utomhussensorer har blivit ett stående inslag inom belysning både privat och kommersiellt. Det är bekvämt att belysningen tänds automatiskt när mörkret faller, och automatisk belysning har dessutom en förebyggande effekt när det gäller objudna gäster. Därför lanserar Niko nu en effektiv 300° utomhussensor med många inställningsmöjligheter. Sensorn hanterar alla typer av belastningar inkl. LED.

Sensorn har ett stort detekteringsområde med en räckvidd på 16 m. Den har en detektionsvinkel på 300°, vilket innebär att sensorn kan monteras både på utvändiga och i invändiga hörn med det medföljande beslaget. Dessutom kan sensorn både monteras på vägg eller i tak efter behov. I monteringsbeslagets underdel finns gott om plats för kabelanslutning, och sedan är det enkelt att klicka sensorn på plats.

Krypzon och husdjurszon
Sensorn är mindre känslig för falska triggningar som vind eller träds rörelser, vilket är en stor fördel. Den har en nedåtvinklad lins för fullständig detektering och eliminering av krypzoner. Den inbyggda husdjurszonen kan användaren själv aktivera eller inaktivera vid behov med hjälp av den medföljande fjärrkontrollen. På så sätt undviker man att husdjur aktiverar belysningen av misstag.

Ställ in sensorn via appen
Ställ in eftersläckningstid, luxnivå och känslighet med hjälp av potentiometrarna direkt på sensorn eller via en app i din smartphone. Appen Niko Sensor Tool kan laddas ner gratis från App Store eller Google Play och används tillsammans med IR-dongle (typ 41-936) för trådlös överföring av data till sensorn. Med sensorn medföljer även en IR-fjärrkontroll, där användaren har möjlighet att aktivera eller inaktivera husdjurszonen samt tända och släcka belysningen.

Den nya utomhussensorn finns i vitt och svart.

Om du vill ha mer information kan du vända dig till din kontaktperson på Niko-Servodan eller kontakta Niko-Servodan direkt på tel. 08-410 200 15 eller info@niko.se

Scroll to Top