Snart tillgänglig hos EWS: Växelriktare från Solis och KACO

I tider av begränsad tillgänglighet och ansträngda leveranskedjor utökar vi vår växelriktareportfölj nu med två leverantörer på samma gång. Med omedelbar verkan kan vi erbjuda dig ledig leveranskapacitet från ett brett produktsortiment igen. I vår online-inköpsrådgivare QuickShop hittar du nu omgående även de attraktiva produktserierna från KACO new energy och Solis, som kommer att anlända till EWS redan i augusti respektive oktober 2022. Det traditionella företaget KACO new energy från tyska Schwaben är ett Siemens-dotterbolag med stor erfarenhet. Solis är en av de största leverantörerna av växelriktare i världen med särskilt ekonomiska lösningar i alla effektklasser.

När det gäller 1-fas och 3-fas strängväxelriktare omfattar Solis‘ utbud alla effektklasser med sitt breda sortiment – på EWS kan du få modeller från 2,5 kW till 110 kW. Portföljen omfattar också 3-fas hybridväxelriktare (se bilden) med en effekt på 5 till 10 kW. Dessa är kompatibla med högspänningsbatterier från ledande tillverkare, t.ex. BYD. Övervakningsplattformen SolisCloud med många funktioner möjliggör intelligent övervakning av solcellsanläggningen.

KACO-portföljen leds av den flerfaldigt prisbelönta hybridväxelriktaren blueplanet hybrid 10.0 TL3. Bland annat rankades den här växelriktaren tre gånger i rad bland de tre bästa instrument vid den årliga granskningen av energilager som utförs av Berlins högskola för teknik och ekonomi (HTW Berlin). 3-fas växelriktaren ger upp till 10 kW effekt, även i batteriläge och off-grid. Tillsammans med 2 MPP-tracker kan den installeras i alla privata eller små kommersiella solcellsanläggningar och ta över funktioner som batteri, fristående- eller solelväxelriktare. Särskilt intressant för EWS-kunder: Blueplanet hybrid är kompatibel med alla batterier i BYD Premium HVM- och HVS-serierna.

Läs hela nyhet med produktdetaljerna på vår hemsida.

Scroll to Top