Plats:

Kistamässan

Datum:

16-17 oktober 2024

Controller from go-e lets electric cars charge even more intelligently
go-e GmbH

Controller från go-e låter elbilar ladda ännu smartare

"Go-e Controller ger en grafisk representation av elförbrukningen i realtid och i det förflutna", säger grundaren Peter Pötz.

Dela :

Facebook
Twitter
LinkedIn

Laddteknikspecialisten go-e hanterar byggnaders energiflöden med en ny produkt för att optimera laddningen av elbilar. “go-e Controller ger en grafisk representation av elförbrukningen i realtid och i det förflutna”, säger grundaren Peter Pötzi av go-e med ett leende.” Den används för att samla in mätvärden i ett elektriskt distributionssystem och göra dem tillgängliga i ett nätverk. Beroende på solens position och det aktuella effektbehovet kan alltså laddningsprocesser på bilen styras smart.”

När solcell-systemet väl är på taket gör husägare allt de kan för att maximera förbrukningen av sin egen kraft. Detta kan uppnås genom att starta och stoppa laddningen av elbilar vid rätt tidpunkt. Att förstå effekten av energiflöden över tid kräver en heltäckande bild av solenergiproduktion, distribution och förbrukning. Denna uppgift hanteras automatiskt av styrenheten. Förutom PV-överskottskontroll kan den inbyggda enheten därmed även implementera dynamisk lastbalansering med laddare från go-e. Som ett resultat är husanslutningen alltid balanserad, även med många elförbrukare igång samtidigt. Regulatorn skyddar alltså mot interna “blackouts” och hjälper till att undvika dyra nättoppar. go-e Controller sänder permanent systemets aktuella effektvärden, inklusive batterilagring, till alla anslutna go-e-laddare. Den styr ett obegränsat antal laddare så att de laddar elbilar när tillräckligt med ström finns tillgänglig.

go-e Controller kan styras direkt via en display. go-e-appen gör användningen ännu bekvämare. Lastbalansering och överskottsladdning är lätt kontrollerbara byggstandarder med go-e Controller. Som alltid med go-e ligger fokus här på användarvänlighet och intuitiv drift.

Kontaktinformation

Skicka oss ett meddelande

Scroll to Top