Därför ska du komma till oss!

Du är en del av Sveriges viktigaste brasch. Därför vill vi bjuda in dig till vi två effektiva dagar med produktnyheter, innovationer och seminarier.
Allt detta för att du ska kunna vara med i utvecklingen och uppdatera dig på vad som händer i branschen. 

Schema 14-15/9

Elmässan är den överlägset bästa plattformen för att hitta nya produkter som förenklar ditt arbetssätt. Här kan du ogenerat testa, klämma och känna på de allra senaste innovationerna innan du gör ditt köp. Dessutom kan du ge direkt feedback kring produkter och tjänster direkt till tillverkaren, vilket gör att du kan vara med och påverka framtagningen av nya produkter som förenklar din vardag!

När?

Onsdag 14 september 09.00-17.00
Torsdag 15 september 09.00-16.00

Var?

Malmömässan
Mässgatan 6, 215 32 Malmö

Solenergi i fokus

På Elmässan förvaltar vi det stora intresset för solenergi och dess betydelse för elbranschen. Här fick vi välkomna besökarna till en halvdag, helt dedikerad kring ämnet i samarbete med Svensk Solenergi.

De fick lyssna på tekniska experter som ger kunskap och verktyg för att möta de krav som ställs på dem som är verksamma i branschen. 

08.30-09.00Registrering och drop in
09.00-09.50

Hållbara leverantörsled –  inte en solskenshistoria

Per Söderberg,
Policyrådgivare Hållbarhet, Kyrkokansliet i Uppsala, Svenska kyrkan

9.50-10.00Rast – kaffe
10.00-10.50

– EKOVOLTAISKA OCH AGRIVOLTAISKA SYSTEM – presentation av en handbok om solcellsparker som gynnar biologisk mångfald och ekosystemtjänster

Michiel van Noord, Solcellsexpert, RISE

Ida Pettersson, Expert biologisk mångfald, Ecogain

Tora Råberg, Jordbruksforskare, RISE

10.50 – 11.00Rast  
11.00 – 12.00

– Årsskiftesproblem med det gröna avdraget
– Hur beskattas försäljning av el
– Varför ska man välja en installatör som är medlem i föreningen och har certifierade solcellsmontörer?
– Nyheter kring lagstiftningen kring delning av el
– Hur anger man maximalt inmatad effekt vid anslutning av en solcellsanläggning till elnätet?

Anna Werner, VD, Svensk Solenergi

Ludvig Bydén, verksamhetsutvecklare, Svensk Solenergi

Oskar Öhrman, tekniskt ansvarig, Svensk Solenergi

Observera att halvdagen är kostnadsfri, men anmälan krävs. Det är begränsat antal platser.

Tidningsbord med personer runt

Produkter i fokus

Elmässan är den överlägset bästa plattformen för att hitta nya produkter som förenklar ditt arbetssätt. Här kan du ogenerat testa, klämma och känna på de allra senaste innovationerna innan du gör ditt köp. Dessutom kan du ge direkt feedback kring produkter och tjänster direkt till tillverkaren, vilket gör att du kan vara med och påverka framtagningen av nya produkter som förenklar din vardag!

Generera mer pengar i plånboken

Affärerna är det absolut viktigaste med mässan. Vi vill att du som besöker oss ska tjäna mer pengar, och bli mer framgångsrik inom ditt yrke. Vi har samlat alla möjliga hjälpmedel för dig att generera mer affärer till ditt företag. Det gör du via kompetensutveckling, ett starkt nätverk och rätt produkter för att utföra ditt arbete så enkelt, effektivt och miljösmart som möjligt. Allt det, och mycket mer hittar du hos våra varumärken på plats.

Tänk nytt

Det är höga krav i dagens samhälle. Dessutom vill slutkunden att du gör ditt jobb snabbt, enkelt, utan att kosta för mycket och med hållbarhet i fokus. Varför valde du den strömbrytaren? Är inte det dyrare? Mer ekonomiskt på sikt, men jag vill ha det billigaste. Kanske brottas du med att folk ifrågasätter vad du gör. Få svaren på frågorna, och vinn varje argument framöver – vi har svaren på de jobbiga frågorna, och hur du ska utmana slutkunden att tänka annorlunda.

På scenen

Vi har som vanligt ett seminarieprogram fyllt till bredden med föreläsningar skräddarsydda för dig. De senaste trenderna, nya standarder, nyheter inom belysning och massor av annan inspiration är något vi kommer att ta del av på två olika scener. Dessutom är hela programmet kostnadsfritt för dig som arbetar inom branschen! Hur bra?

Kompetensutveckling

Som verksam i elbranschen har du ett av Sveriges viktigaste yrken. Det ställer också höga krav på dig i din yrkesroll. Att hela tiden jonglera med nya standarder, säkerhet, lagar och regler är inte helt enkelt och att hitta tid för

Ha roligt!

Våra värdeord är gemenskap, kunskap, glädje och utveckling. Detta genomsyrar hela vår mötesplats och är något du alltid kan förvänta dig på plats. Vi berör viktiga ämnen, det görs miljonaffärer på mässgolvet. Men det är också viktigt att ha roligt tillsammans med sina kollegor i branschen, något vi hoppas att du kan ha hos oss!

aktiviteter som kräver anmälning

19 oktober

KNX Sweden frukostseminarie (dag 1)
Var? Elscenen
När? 19 oktober kl. 08.30-09.15

Light & Design
Var?
Konferensrum E5
När? 19 oktober kl. 08.30-13.00

Elsäkerhetsdagen 2022
Var?
Konferensrum E4
När? 19 oktober kl. 08.30-16.00

REXEL
Var?
Konferensrum E8
När? 19 oktober kl. 10.00-12.00

20 oktober

KNX Sweden frukostseminarie (dag 2)
Var?
Elscenen
När? 20 oktober kl. 08.30-09.15

Solcellshalvdag
Var?
Konferensrum E4
När? 20 oktober kl. 08.30-12.00

SEK
Var?
Konferensrum E5
När? 20 oktober kl.09.30-10.30

Läs den officiella mässtidningen här!

Nyfiken på vad som hände på mässan? Här kan du läsa intervjuer med våra utställare och talare samt se vilka aktiviteter som skedde på mässgolvet. Du kan dessutom ta del av hallplanen, utställarlistan och höjdpunkter ur seminiarieprogrammet.

Elmässan – ett smart event!

Smart Badge, ditt digitala visitkort. Den här mässan använder smart badge-teknik. Det innebär att när du håller din badge mot läsarna, som är placerade runt om på mässan, registreras det vilka montrar du besökt så att vi ska kunna skicka en summering av din dag. Du får digital information om de utställare du visat intresse för och ditt digitala visitkort kommer att delas med dem. Enkelt, snabbt och miljövänligt!

Scroll to Top