Vill du utveckla Sveriges eldistribution?

Elnätsdesigner

Vill du utveckla Sveriges eldistribution?

Stockholms Tekniska Institut (STI) deltar på Elmässan och kommer bland annat att prata om deras utbildning mot eldistribution.

För dig som vill vara en del av en större uppgift och sköta planering och utveckling av Sveriges eldistribution så finns rollen som Elnätsdesigner. STI gör dig redo för uppdraget genom deras utbildning “Elnätsdesigner”.  

Elmässan pratar här med Daniel Svenberg från STI om utbildningen.

Utbildningen ”Elnätsdesigner”, vad innebär den? Vem riktar sig utbildningen till?
En elnätsdesigner, eller beredare som rollen också kallas, är ansvarig för planering och utveckling av eldistributionen. Uppgifter inkluderar nätplanering, kapacitetsbedömning, tekniskt stöd, säkerhetsanalyser och efterlevnad av regelverk. Beredaren kan också leda nätutbyggnadsprojekt. Deras arbete säkerställer tillförlitlig och säker energiförsörjning både nu och i framtiden. Så det är verkligen en spindeln i nätet-roll.

Vad får man lära sig?
Mycket! Du får lära dig allt som gör att du efter din utbildning enkelt kan gå in och börja jobba inom branschen. Alla delkurser finns på vår hemsida såklart!

Tre anledningar till att söka?
Bara tre? Ok!

  • Detta är en spännande, varierad yrkesroll som verkligen är efterfrågad, så chansen till en bra karriär efter dina studier här på STI är stor. Utbildningen passar både de som inte har arbetat med el tidigare och de som vill göra en karriärväxling.
  • Vår utbildning är kortare än högskola och universitet. Du läser under två år och sedan är du klar!
  • I utbildningen ingår två perioder LIA-praktik när man är ute på ett relevant företag och använder sina kunskaper i riktiga projekt.

Jag måste lägga till en bonus här: utbildningen är kostnadsfri!

Krävs det några förkunskaper?
Ja, du behöver en godkänd gymnasiexamen eller motsvarande och sedan ha godkänt betyg i matematik 2. Sen är det toppen om man är nyfiken på området också.

Hur gör man för att söka?
Enkelt! Gå in på www.sti.se/yh-utbildningar/elnatsdesigner/ och klicka på ansök.

Vad kan besökarna förvänta sig av ert deltagande på Elmässan?
Vi kommer vara ett glatt och laddat gäng som kommer övertyga hela Kistamässan om att gå en utbildning eller vidareutbildning hos oss! Och kanske breakdance, men jag kan inte lova något där.

Träffa STI i monter N:04 den 16-17 oktober 2024!

Scroll to Top