Karl H Ström AB

Om oss

Ny teknik har alltid varit en drivkraft för oss på Karl H Ström. När elen började göra sitt intåg i de svenska hemmen, behövde grundaren Karl Herrman Ström strömbrytare, för att använda tillsammans med mässingdetaljer som han tillverkade i sitt gjuteri. Året var 1919 och han grundade företaget Karl H Ström som började köpa innovativa produkter i Tyskland. Strömbrytaren följdes sedan av porslinssäkringar, båda produkterna var på den tiden ny teknik som förändrade och förbättrade vardagen för många människor. Sedan starten 1919 har vi utvecklats många gånger om och erbjuder idag produkter med ny innovativ teknik – allt från armaturer med Bluetooth till ljusstyrning för offentlig miljö. Ny teknik, som förbättrar, engagerar och ger oss en hållbar utveckling.

Vi har större delen av landets elgrossister, elbutiker, byggvaru- och järnhandlare som kunder. Med vårt stora återförsäljarnät krävs en snabb och effektiv kundservice genom hela flödet – från order till distribution. Idag sker det ifrån vårt lager i Jönköping. Våra kunder kan alltid räkna med maximal specialistkompetens inom respektive produktområde. Precis som att vi satsar på hög kvalitet hos våra produkter ställer vi stora krav på oss själva.

Ny familj av professionella strålkastare

XLED PRO ONE är en ny familj av tåliga och driftsäkra strålkastare från STEINEL. Familjen består av 3 modeller och finns med eller utan rörelse-sensor. Modell med rörelse-sensor tänds upp med fullt ljus när sensorn detekterar rörelse. Den kan även lysa med trygghetsskapande grundljus när ingen rörelse är detekterad av sensorn. XLED PRO ONE är som övriga strålkastare i familjen XLED optimerad för LED-ljuskälla vilket ger lång livslängd och hög energieffektivitet. Till exempel har baksidan på strålkastarhuvudet har försetts med kraftiga kylflänsar som effektivt leder bort överskottsvärme.

Läs mer »

Produkter

Jobberbjudanden

Kontakta oss