Vidareutbildning för elektriker hos STI

projektledare

Vidareutbildning för elektriker hos STI

Stockholms Tekniska Institut (STI) är en yrkeshögskola med flera utbildningar inom el, teknik och belysning. I höst är de på plats på Elmässan och du får chansen att prata vidareutbildning med dem.

En av deras främsta utbildningar är ”Projektledare Elinstallation”. Den är för dig som har minst två års yrkeserfarenhet och vill ta klivet in i projektledarrollen. Behovet av denna typ av kompetens är hög och yrkesrollen är direkt nödvändig för elbranschen.

Det är en möjlighet för dig som idag är elinstallatör eller elektriker att ta nästa steg i karriären! Som projektledare inom elinstallation är du med och ansvarar för projekt och leder arbetslag.

Jenny Carlsson

Utbildningen Projektledare Elinstallation är på heltid och studeras på distans, med undantag för några träffar på plats på skolan. Förutom kurser i bland annat arbetsledning, entreprenadjuridik och projektekonomi ingår elkurser som ger den teoretiska kompetensen för auktorisation lågspänning (AL). I utbildningen ingår även två praktikperioder (LIA, lärande i arbete) där du får praktisera dina kunskaper på ett företag.

Krävs det några förkunskaper?
För att bli antagen till utbildningen Projektledare Elinstallation på STI behöver du uppfylla följande krav:

  • Grundläggande behörighet för Yrkeshögskolan – Fullständig gymnasieexamen med minst 2250 godkända poäng.
  • Yrkeserfarenhet som installations- eller serviceelektriker i minst två år på heltid (exklusive lärlingsåret).
  • Praktisk ellära (eller Ellära A + Växelström trefas A) eller motsvarande teknisk kompetens/erfarenhet.
  • Elinstallationer.
  • Matematik 2/B (Om du har gått el-, energi-, fordon- eller industriprogrammet på gymnasiet och har läst kurserna Ellära A, Ellära B och Växelström 3-fas, så uppfyller du redan kravet för Matematik 2/B).

Eller:

  • Motsvarande kunskaper och färdigheter, förvärvade inom exempelvis annan utbildning eller yrkeserfarenhet.

Hur gör man för att söka?
Du söker via vår hemsida där du laddar upp dina betyg och kursintyg. Därefter utför vi en bedömning av din ansökan för att se att du uppfyller förkunskapskraven och eventuellt meddelar om det saknas några dokument eller uppgifter.

Ansökan är öppen fram till 15 maj för utbildningsstart i september 2024. Är man inte behörig har man möjlighet att komplettera ända fram till 9 juni.

Vad kan besökarna förvänta sig av ert deltagande på Elmässan?
Vi kommer vara ett härligt gäng från STI som gärna berättar mer och svarar på dina frågor kring våra el-utbildningar, hur vi tar fram dem tillsammans med branschen och hur de leder dig till nästa steg i din karriär. Kom förbi oss och delta i en tävling i vår monter!

Stockholms Tekniska Institut ställer ut i monter N:04. Välkommen den 16-17 oktober!

Scroll to Top